Támogatott eszközök

MAGYAR MÉHÉSZETI

NEMZETI PROGRAM

TÁMOGATOTT ESZKÖZÖK:


GSM ALAPÚ RIASZTÓ


Mite-Gun2

 

Nap Viasz Olvasztó

SOLAR-WAX

 

 

Látogatók száma

Zümiszürcsi a Facebookon


Miért is ajánljuk a ZÜMI SZÜRCSI - AUTOMATA NYOMÁSSZABÁLYOZOTT MÉHETETŐ-MÉHITATÓ RENDSZERT?

A méhész garantáltan kevés munka és időráfordítással végezheti az etetést és itatást az általa előre beállított időintervallumban.

 

A rendszer nyomásszabályozott, ezáltal minden kaptárban egyszerre, egyforma mennyiséget adagol.

 

Serkentéshez vagy téli élelempótláshoz is kiválóan alkalmazható.

 

Kaptár nyitása nélkül lehet etetni-itatni (nem hűl ki a kaptár).

 

Tavasszal a belső itatás biztonságos a méhek nem pusztulnak el a kinti itatón.

 

Minimális mennyiséget (1dl ) is ki tud adagolni, ami tavasszal a serkentés kezdetekor a rászokatási időszakban nagyon előnyös. Kicsi űrtartalmú etetőtálcába is ami a takaró fólia alatt elfér.

 

Folyamatosan kis adag cukor sziruppal lehet serkenteni a méheket ami nyáron hordástalan időszakban is hasznos , hisz az anya nem fejezi be a petézést (több méh a kaptárban).

 

Őszi etetéskor a méheknél nem indul el a kutatás, mivel nem csöpög-csurog egy csepp sem.

 

Sűrű (60%-os) cukor szirupot is kijuttat.

 

Minden típusú kaptárhoz, konténerhez felszerelhető.

 

Holt időszakban elrakható, összecsomagolható. Bár erre nincs szükség, mert időtálló. Nem igényel különösebb karban tartást, tisztítása egyszerű.

 

A rendszer mobil, bárhová telepíthető. I. ALAP KÖZPONTI EGYSÉG, II. VEZÉRELT 28 PROGRAMOS KÖZPONTI EGYSÉG, III. ALAP+INVERTERES KÖZPONTI EGYSÉG, IV. VEZÉRELT+INVERTERES KÖZPONTI EGYSÉG.

 

Az etető rendszer bármikor tovább fejleszthető a méhcsalád fejlődésével párhuzamosan.

 

Kb.100 méhcsalád etetése 10 percig tart 0,5 liter családonkénti adag esetén

 


AUTOMATA NYOMÁSSZABÁLYOZOTT MÉHETETŐ-ITATÓ RENDSZER - (4 féle központi egység)

 

  • Alapkészülék - Ezen az egységen egy ki-be kapcsoló gomb található, ami elindítja ill. megállítja a készülék működését / a méhésznek jelen kell lenni./

 

 

PL: A készülék 120-220 literes keverő tartályok esetében bekeveri a kívánt mennyiségű szirupot, ezután kiadagol. Mindkét művelethez emberi felügyelet szükséges. 600-1000 literes tartályok esetében külön a tartályhoz rögzített 220 voltos keverő egység keveri a cukor szirupot, emberi felügyelet mellett.

 

 

1. ábra - Alapkészülék

 

  • Vezérelt 28 programos. Ezen az egységen előre be lehet állítani 1 napon belül 4 alkalmat mikor és mennyit adagoljon ki 1dl-től 10 l-ig, egy hétre előre,bármelyik napok kihagyásával is./ A méhész jelenléte nélkül is működik./

 

PL: A készülék 120-220 literes keverő tartályok esetében /méhész felügyelete mellett /

bekeveri a kívánt mennyiségű szirupot, majd az előre beprogramozott időpontban /24 órán

belül, akár 4 alkalommal pl. 20 órakor 1 dl, 22 órakor 2 dl, 24 órakor 3 dl, 02 órakor 4 dl/ beállított mennyiségeket emberi felügyelet nélkül kiadagolja.

A 600-1000 literes tartályok esetében külön a tartályhoz rögzített keverő egység keveri a cukor szirupot, emberi felügyelet mellett.

 

 

2. ábra - Vezérelt 28 programos készülék

 

  • Alap+ inverter. Az alap egység tudásával egy inverterrel rendelkezik azok számára akik nem rendelkeznek elektromos árammal a készülék üzemeltetésére és esetleg az olcsóbb és zajmentes üzemeltetést választják az aggregátor vagy a benzinmotoros szivattyú helyett. Az inverter 12V-ról állít elő 220V-ot.

 

 

PL: A készülék 120-220 literes keverő tartályok esetében bekeveri a kívánt mennyiségű szirupot,ezután kiadagol. Mindkét művelethez emberi felügyelet szükséges. 600-1000 literes tartályok esetében külön a tartályhoz rögzített 220 voltos keverő egység keveri a cukor szirupot emberi felügyelet mellet.

Ezután a központi egységet vagy 220 v hálózati áramról vagy egy 70-110 A akkumulátorhoz csatlakoztatva üzemeltetjük. Így lehetőség nyílik /erdőben, vándor helyen/ saját autónkra csatlakozva üzemeltetni a készüléket. A készülék úgy van kialakítva, hogy rácsatlakozva akár pörgető gépet, méh leseprőt kisebb áram felvételű készülékeket is üzemeltethetünk róla. Zaj és plusz energia felhasználás nélkül.

 

 

3. ábra - Alapkészülék+inverter

 

  • Vezérelt 28 programos+ inverter. A vezérelt egység tudásával inverterrel együtt.

 

Akár egy akkumu látor segítségével emberi felügyelet nélkül előre programozva üzemel.

Ezen az egységen előre be lehet állítani 1 napon belül 4 alkalmat mikor és mennyit adagoljon ki 1dl-től 10 l-ig, egy hétre előre,bármelyik napok kihagyásával is./ A méhész jelenléte nélkül is működik.PL: A készülék 120-220 literes keverő tartályok esetében /méhész felügyelete mellett /

bekeveri a kívánt mennyiségű szirupot, majd az előre beprogramozott időpontban /24 órán

belül, akár 4 alkalommal pl. 20 órakor 1 dl, 22 órakor 2 dl, 24 órakor 3 dl, 02 órakor 4 dl/ beállított mennyiségeket emberi felügyelet nélkül ki adagolja.

A 600-1000 literes tartályok esetében külön a tartályhoz rögzített keverő egység keveri a cukor szirupot, emberi felügyelet mellet.

Ezután a központi egységet vagy 220 v hálózati áramról vagy egy 70-110 A akkumulátorhoz csatlakoztatva üzemeltetjük. Így lehetőség nyílik /erdőben, vándor helyen/ saját autónkra csatlakozva üzemeltetni a készüléket. A készülék úgy van kialakítva, hogy rácsatlakozva akár pörgető gépet, méh leseprőt kisebb áram felvételű készülékeket is üzemeltethetünk róla. Zaj és plusz energia felhasználás nélkül.

 

 

4. ábra - Vezérelt 28 programos készülék + inverter

 

CUKORLEPÉNYEK

10% kedvezménnyel, kedvező házhozszállítási díjjal.

SÖRÉLESZTŐK

950 Ft/kg!

Időjárás

Hőtérkép

Rólunk írták